Een hemeltje voor een ledikant

Voor velen is het een leuke bezigheid om de babykamer in te richten en op zoek te gaan naar verschillende meubels en andere spulletjes die in een babykamer horen te staan.

 

 

Het belangrijkste is waarschijnlijk het ledikantje, een baby heeft namelijk veel rust nodig en een goed bedje om in te slapen is ook voor een baby belangrijk. Meestal wordt er bij het aanschaffen van een babybed niet alleen naar de functionele aspecten, maar ook naar de decoratieve aspecten gekeken. Iets wat traditioneel niet mag ontbreken bij een ledikant voor een babykamer, is natuurlijk een hemeltje.

Functie en uitstraling  
Een hemeltje is een soort van lange doek die hoog boven het hoofdeinde van een babyledikant wordt bevestigd en om het ledikant heen valt, soms tot helemaal aan de grond. Of een hemeltje een echte functie heeft, is de vraag. Er zijn heel wat mensen die menen dat de baby daardoor wat beschutter ligt en zich daardoor prettiger voelt. Veel mensen kopen een hemeltje echter ter decoratie. Het kan van verschillende stoffen gemaakt zijn, soms wordt er licht transparant materiaal gebruikt, maar ze zijn ook in verschillende kleuren en motieven te verkrijgen waardoor er voor ieder bedje een passend hemeltje te vinden is.

Een hemeltje kopen
Zodra je een hemeltje voor een babyledikant gaat kopen, moet je eerst bepalen welke kleur het moet hebben en of er wel of geen motief in moet zitten. Er zijn een aantal winkels in Nederland, waarvan de meeste babywinkels zijn, waar je terecht kunt voor het kopen van een hemeltje. Zo heb je bijvoorbeeld de winkel Prenatal. Dit is een grote babywinkel waar je allerlei babykleertjes- en schoentjes kunt kopen, maar ook kinderwagens, maxicosi’s, knuffelbeesten, babyledikanten en natuurlijk verschillende hemeltjes in allerlei kleuren en dessins.

Kopen van een hemeltje online
Naast de verschillende gewone babywinkels, zijn er ook online een aantal internetwinkels te vinden waar allerlei spulletjes voor baby’s en babykamers verkocht worden.
• Een voorbeeld van zo’n internetwinkel is Baby-Walz. Bij Baby-Walz kun je allerlei spulletjes voor de babykamer kopen, zoals matrassen, ledikanten, beddengoed, speelgoed en natuurlijk hemeltjes. Het assortiment is enorm, dus de keuze kan hierdoor nog behoorlijk moeilijk worden. Enkele soorten die Baby-Walz aanbiedt, zijn modellen met roze of blauwe schaapjes, knuffelberen, Winnie de Poeh en lieveheersbeestjes erop gedrukt.
• Een ander voorbeeld van een internetwinkel is Gardo Baby Superstore. Ook hier krijg je diverse ledikanten en hemeltjes in verschillende motieven en kleuren.