Kiezen voor een ledikant en commode

Een complete babykamer bestaat uit een wiegje of ledikant in combinatie met een commode, een kast en een wandplank.

 

 

Producenten en merken
Er is een groot aantal producenten dat ledikanten en commodes onder hun eigen naam of onder een bepaalde merknaam op de Nederlandse markt brengt. Het gaat uiteraard te ver om ze in dit artikel allemaal te noemen, maar een aantal veel voorkomende en bekende Nederlandse producenten en merken willen we u niet onthouden:
• Bébé-jou; deze fabrikant brengt een ruime collectie aan moderne en romantische babykamertjes op de markt, waarbij alle producten uiteraard geheel aan alle veiligheidsnormen voldoen.
• Bopita; Bopita is een handelsmerk van het bedrijf Lion International, en staat voor kwalitatieve en eigentijdse houten kindermeubels.
• Happy Baby; deze producent brengt onder de merknaam Amigo’s Amiga’s divers meubilair voor de kinderkamer op de markt. Zowel de ledikanten als de commodes van dit merk zijn voorzien van verf op waterbasis, en dus zeer kindervriendelijk.

Stijl ledikant en commode
Een ledikant en commode zijn in vele stijlen verkrijgbaar. Belangrijk is dat de stijl die u kiest ook daadwerkelijk past bij de stijl van de rest van de baby- of kinderkamer. De stijl kan daarbij variëren van strak modern of trendy, tot uiterst romantisch. Voorbeelden zijn de sfeervolle en warme antieke stijl, het populaire white wash, het meer traditionele grenen en koloniaal. Bent u op zoek naar een ledikant en commode, maar weet u niet in welke stijl, dan is het raadzaam om een bezoek te brengen aan een speciaalzaak als Prenatal. Zij hebben een aantal voorbeeld slaapkamers ingericht, zodat u een goed idee krijgt van alle verkrijgbare stijlen en mogelijkheden.

Ledikant en commode op maat
Hebt u speciale of specifieke wensen of wilt u iets anders dan de gemiddelde Nederlander, dan kunt u er ook voor kiezen om uw ledikant en commode geheel naar eigen wens en ontwerp te laten maken door een ervaren meubelmaker. Lange mensen kunnen er bijvoorbeeld een commode met een iets hogere werkhoogte dan de standaardhoogte van 90 centimeter laten maken, zodat ze geen last van hun rug krijgen.

Keuze uit diverse verkooppunten
Ledikanten en commodes worden door een groot aantal, ook gespecialiseerde, winkels verkocht. Prenatal en de Babydump zijn daar goede voorbeelden van. Geeft u de voorkeur aan het kopen via internet, dan kan dan echter ook. In plaats van nieuw, kunt u er ook voor kiezen om beide tweedehands aan te schaffen. Hiervoor kunt u prima terecht bij de verschillende bekende veilingwebsites, maar ook bij kringloopwinkels.