Een matras voor een ledikant

Samen met een ledikant zorgt de matras voor het ultieme slaapgenot. Bij een ledikant moet dus een passende en goede matras gezocht worden zodat men heerlijk kan slapen en kan uitrusten.

 

 

Iedereen wil natuurlijk weer fris aan een nieuwe dag beginnen, en daarvoor is een goede nachtrust van groot belang.

Diverse soorten matrassen
• Er zijn matrassen met een vulling op basis van een vering, maar ook met een vulling van latex, koudschuim of polyether en niet te vergeten de watermatras. Een van de meest gebruikte materialen tegenwoordig is koudschuim. Deze matrassen zorgen voor een goede lighouding. Het schuim past zich aan het lichaam aan, waardoor het lichaam altijd stevig en goed ligt. Omdat men er meestal niet aan gewend is, kan het wennen eraan soms wel enkele weken duren. In het begin kan deze uitvoering dan ook onplezierig aanvoelen. Geef het dus de tijd! Dit geldt overigens ook voor waterbedden.
• Matrassen kunnen onderverdeeld worden in eenpersoons, tweepersoons en twijfelaarformaten. Tegenwoordig kiezen de meeste mensen het liefst voor twee eenpersoonsmatrassen. Zo kunnen ook twee verschillende exemplaren gecombineerd worden. Om niets te merken van het feit dat twee matrassen niet helemaal naadloos aansluiten, zijn er diverse hulpmiddelen, zoals een oplegmatras.

Het voordeel van verstelbare matrassen
Wanneer je comfortabel in je bed wilt lezen of vanuit bed televisie wilt kijken, dan is het prettig wanneer het bed verstelbaar is. Ook bij fysieke klachten, zoals aan het bewegingsapparaat waarbij je bijvoorbeeld hoger moet liggen met je benen, is deze verstelbaarheid ideaal. Hiervoor moet je bed over een verstelbare bodem beschikken, maar moet je ook kiezen voor een matras die flexibel genoeg is om mee te buigen. Het verstellen van de bodem gebeurt of handmatig of elektrisch door middel van een afstandsbediening.

Proberen van een matras
Als je een nieuw matras gaat kopen dan kan dit op verschillende plaatsen. Zo heb je de echte speciaalzaken, maar ook in andere woonzaken kun je er vaak voor terecht. Denk hierbij ook aan winkels zoals Kwantum, Leen Bakker en Ikea. Met name in speciaalzaken is het aanbod echter heel gevarieerd en heb je vaak de mogelijkheid om een matras voor een bepaalde tijd te proberen. Zo kun je het testen en kijken of het iets voor je is. Als deze mogelijkheid geboden wordt, dan is het zeker aan te raden om hier gebruik van te maken. Een kwartiertje proefliggen in een showroom zegt namelijk niet veel.