Op zoek naar een ledikant voor de babykamer

Er zijn speciale kinderledikanten en ook bedden die geschikt zijn voor baby’s. Een ledikant voor de babykamer is verkrijgbaar in vrijwel alle mogelijke kleuren en designs en ook is ieder stijl wel mogelijk.

 

Zo kun je kiezen voor klassiek of juist modern. Vaak maakt een babybedje deel uit van een complete babykamer of kinderkamer. Er zijn meerdere merken en fabrikanten die deze aanbieden. De prijs kan verschillen en zal afhangen van het soort ledikant dat je kiest en van welk merk het afkomstig is.

Materialen van een babybed
Een babykamer ledikant is er in veel verschillende uitvoeringen. De materialen die gebruikt worden om babykamer ledikanten mee te maken zijn over het algemeen hout en metaal.
• Hout wordt het meest gebruikt en ook het meest gekozen. Dit komt vooral door de vriendelijke en warme uitstraling en het feit dat je hout ook nog eens kunt verven of mooi kunt voorzien van schilderingen die bij een babykamer passen.
• Een metalen babykamer ledikant wordt veel gebruikt in klassieke babykamers.

Kiezen voor een meegroeibed
Er zijn ook meegroei ledikanten die als het ware meegroeien met het kind. Deze bedden kunnen gebruikt worden tot ongeveer het zevende levensjaar van het kind. Meestal zijn de uiteinden verstelbaar waardoor je normaliter in twee fasen het bed kunt verlengen. Aan de bovenkant en onderkant zit dan een gedeelte dat in eerste instantie omhoog staat en dat je omlaag kunt klappen waardoor het bed meer lengte krijgt. Goede meegroei ledikanten zijn wel duurder dan een standaard bed, maar je hebt er veel langer plezier van. Een van de bekendste modellen is dat van het merk Leander. Als je deze naam in de winkel noemt, dan kan men je vast en zeker verder helpen en kun je een mooi meegroei bed uitzoeken. Ook Ikea heeft overigens leuke en betaalbare meegroei ledikanten in het assortiment.