Informatie over een eiken ledikant

Voor de bouw van een ledikant kunnen verschillende materialen gebruikt worden, zoals hout, metaal en combinaties daarvan. Een veel voorkomende houtsoort voor ledikanten is eiken.

 

Er zijn verschillende soorten eiken, zo heb je bijvoorbeeld de zomereik, de hulsteik, Amerikaanse eik, de Japanse eik, de wintereik, de moeraseik en de kurkeik. In Nederland is er normaliter sprake van de zomereik. Het aanbod van eiken ledikanten is zeer groot omdat heel wat mensen kiezen voor een rustige en landelijke sfeer in de slaapkamer. Tevens is eiken te verkrijgen in verschillende kleuren. Er zijn in Nederland diverse woonwinkels en andere bed speciaalzaken waar je terecht kunt voor een eiken bed. Twee voorbeelden hiervan zijn Beter Meubel wonen & slapen en de Slaapkamer Concurrent.

Beter Meubel wonen & slapen
Wil je nu ook graag een eiken ledikant in de slaapkamer hebben staan, dan kun je hiervoor onder andere terecht bij Beter Meubel wonen & slapen. Beter Meubel heeft een zeer uitgebreid assortiment, waaronder ook ledikanten die van eiken zijn gemaakt.
• Een voorbeeld van een bed dat Beter Meubel aanbiedt is de slaapkamer Duo hoog. Dit is een ledikant dat gemaakt is van oud Europees eiken. Het is van zware planken gemaakt waardoor het een unieke en landelijke uitstraling heeft. Het wordt standaard in blank onbewerkt materiaal geleverd, maar op aanvraag zijn er echter ook andere kleuren te bestellen.
• Mocht je dit bed te hoog vinden dan zou je ook nog eventueel kunnen kiezen voor het model Duo. Dit is precies hetzelfde, alleen een stuk lager.
• Een laatste voorbeeld van een eiken ledikant dat door Beter Meubel wordt aangeboden is de slaapkamer Zodiac. Het ledikant is gemaakt van honderd procent eiken in een strak, kubistisch en tijdloos design. Het is geheel met de hand vervaardigd en is heel goed te combineren met andere houtsoorten, materialen en kleuren. Je kunt tevens bijbehorende nachtkastjes, een bedbankje en een commode erbij bestellen, die ook allemaal van honderd procent eiken zijn gemaakt zodat er een harmonieuze sfeer ontstaat.

De Slaapkamer Concurrent
Een ander voorbeeld van een bedden speciaalzaak is de Slaapkamer Concurrent. Hier vind je alleen maar producten voor in de slaapkamer. Zo zijn er complete slaapkamers te verkrijgen maar je kunt er ook terecht voor alleen een ledikant. Ook de Slaapkamer Concurrent biedt enkele bedden aan die van eiken gemaakt zijn en ook hier kun je bijbehorende meubelen en accessoires kopen die van hetzelfde materiaal zijn gemaakt. De Slaapkamer Concurrent heeft een eigen website waar je het complete assortiment kunt bekijken.