Eigenschappen van houten ledikanten

Ledikanten zijn van verschillende materialen gemaakt, in verschillende kleuren te verkrijgen en in verschillende uitvoeringen en prijsklassen te verkrijgen. Een veel voorkomend materiaal waarvan bedden worden gemaakt, is hout.

 

Houten ledikanten zijn erg populair bij mensen die op zoek zijn naar een warme, landelijke en rustige uitstraling. Tevens zijn er houten bedden te verkrijgen die een moderne uitstraling hebben. Met hout kun je dus in principe alle kanten op betreffende stijl en sfeer.

Kenmerken van hout
Ledikanten kunnen van verschillende soorten hout worden gemaakt, waardoor met name de prijzen onderling enorm kunnen verschillen. Ook is de uitstraling van iedere soort weer anders.
• Eikenhout; eiken is één van de bekendste soorten. Het is goed te bewerken en af te werken, terwijl het ook erg hard en sterk is. Er zijn verschillende soorten eiken te verkrijgen zoals Europees eiken welke meestal gebruikt wordt voor ledikanten.
• Beukenhout; beuken is één van de belangrijkste loofhoutsoorten voor de industrie in België en Nederland. Het komt van de beukenboom wat een algemeen bekende boom in Europa is. Van beuken worden allerlei meubels, parket en laminaat gemaakt.
• Grenen; met grenen worden diverse Pinus-soorten bedoeld die afkomstig zijn van de pijnboom, die in Nederland en België de naam grove den heeft. Grenen is één van de meest gebruikte naaldhoutsoorten in Nederland. Ook van grenen worden diverse soorten meubelen gemaakt.
Naast de bovengenoemde houtsoorten zijn er nog een aantal waar ledikanten van gemaakt kunnen zijn. Iedere soort heeft weer zijn eigen kenmerken die een andere niet heeft, waardoor ieder houten bed uniek is. Zo kunnen bijvoorbeeld de kleuren van de verschillende soorten verschillen en zal de ene grover zijn dan de andere.

Waar kun je houten ledikanten kopen?
• Een bekende winkel die iedereen kent en waar verschillende betaalbare houten bedden te verkrijgen zijn, is Ikea. Ikea heeft niet alleen veel keus maar biedt ook betaalbare ledikanten aan van goede kwaliteit. Op de website van Ikea kun je een deel van het assortiment bekijken en vind je meer informatie over de produkten die zij aanbieden. De houten bedden die Ikea aanbiedt zijn makkelijk in elkaar te zetten.
• Een ander voorbeeld van een aanbieder van onder andere houten ledikanten is De BedWeters. Een voorbeeld van een uitvoering die zij aanbieden, is het bed Nordic. Dit is een blank mat eikenhout bed dat in verschillende maten te bestellen is. Een ander voorbeeld is de Oberon echt Teak, dat gemaakt is van massief teak. Naast deze twee modellen biedt De BedWeters nog veel meer houten bedden aan.