Kenmerken van een junior ledikant

Zodra kinderen uit hun babytijd zijn, kunnen ze gaan slapen in een kinderbed, oftewel een junior ledikant.

 

 

Net zoals voor volwassenen een goed bed met toebehoren van groot belang is voor een gezonde en goede nachtrust, geldt dit voor kinderen ook.

Kenmerken van een junior ledikant
Zodra een kindje te groot wordt voor het babybedje, wordt er overgestapt naar een groter bed en dat is meestal een junior ledikant. De afmetingen zijn in de meeste gevallen 70 bij 150 centimeter. Een junior uitvoering is net zoals alle andere soorten in verschillende kleuren en stijlen te verkrijgen en kan tevens van verschillende materialen gemaakt zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld hele klassieke, moderne of brocante uitvoeringen te verkrijgen, maar ook varianten die de vorm van een auto of een schip hebben. Daarnaast zijn er ook veel modellen in de vorm van een meegroeiledikant. Men kan dan beginnen met de kleinste afmeting, waarna men als het nodig wordt het bed kan vergroten. Dit is mogelijk omdat dan meestal het hoofdeinde en voeteneinde in te schuiven zijn of omhoog te zetten zijn om zodoende van de kleine maat gebruik te maken. Wordt het kind groter, dan gebruikt men deze delen ook.

Kopen bij Babyplus
Babyplus is een voorbeeld van een aanbieder van verschillende junior ledikanten en is de grootste babyspeciaalzaak van Noord-Holland. Bij de verschillende bedden die aan worden geboden door Babyplus, kan ook een bureau, boekenkast of een klerenkast in dezelfde stijl gekocht worden.
• Een voorbeeld van wat Babyplus aanbiedt, is Belle junior. Dit is een brocant model dat standaard in de kleur fuchsia, maar ook in andere kleuren zoals wit, goud en zilver geleverd kan worden. Het is een modern bed met een romantische uitstraling en is erg goed te combineren met bijvoorbeeld een modern bureau of een moderne kledingkast.
• Een ander voorbeeld is het junior uitschuifledikant. Dit is gemaakt van grenen of MDF, dat in de kleuren wit, roze en blauw te verkrijgen is. Dit kun je tot vijftig centimeter extra uitschuiven en wordt met een lattenbodem en een matras geleverd.
• Een laatste voorbeeld is het bed Dorota. Dit is een smeedijzeren ledikant wat in de kleuren roomwit, zilvergrijs en zwart te verkrijgen is.

Op zoek bij Profita
Een ander voorbeeld van een aanbieder en verkoper van junior ledikanten is Profita. Profita is een officiële Lifetime Gold dealer die gevestigd is in Waalre bij Eindhoven. Niet alleen kun je in hun showroom gaan kijken, tevens kun je de producten die Profita aanbiedt online of via e-mail bestellen! Profita heeft een zeer uitgebreid assortiment aan juniorledikanten in verschillende kleuren, materialen en stijlen. De ledikanten zijn in verschillende thema’s te verkrijgen, zo heb je ze bijvoorbeeld in een stoere boomhut, prinses en piraat thema’s. Er zijn ook bedden bij Profita te verkrijgen met een glijbaan zodat de kinderen letterlijk uit hun bed kunnen glijden. Tevens heeft Profita vaak aanbiedingen.